ZAŠTITA PODATAKA I IZJAVA O PRIVATNOSTI 

Vaša privatnost i sigurnost Vaših podataka nam je važna. U skladu s zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, u nastavku Vas informiramo o tome na koji način obrađujemo Vaše osobne podatke. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

 

NAZIV I PODACI VODITELJA OBRADE

Odgovornost za obradu osobnih podataka kao voditelji obrade snose:

Modna kuća Mona                

Zdenka Škreba 26               

10000 Zagreb                       

E-mail kontakt službenika za zaštitu podataka: online@mona.hr

Telefon: +385 1 7988 325 i

 

SVRHA I PRAVNA OSNOVA OBRADE PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo obrađivati u sljedeće svrhe:

  • kako bismo odgovorili na Vaš upit ili zahtjev,
        

  • radi procesiranja Vaše ponude,
        

  • radi izvršenja naših obaveza iz ugovornog odnosa s Vama preko našeg webshopa ili u fizičkoj trgovini.
     

Također, Vaše podatke možemo obrađivati i u sljedeće svrhe:

  • kako bismo Vam omogućili podnošenje reklamacija i povrate u online trgovini,
        

  • kako bismo Vam omogućili zamjenu robe u sklopu jamstva u online trgovini,
        

  • kako bismo Vam omogućili razne načine plaćanja u online trgovini,
        

  • kako bismo Vam omogućili povrat sredstava u online trgovini.
     

  • radi poduzimanja potrebnih radnji u slučaju raskida Ugovora (povrat robe, povrat uplaćenih sredstava i sl.).
     

Vaše podatke možemo obrađivati i u svrhu marketinške komunikacije na temelju Vaše posebne suglasnosti, i to:    
    

  •  kako bismo Vas izvijestili o posebnim pogodnostima koje su često vremenski ograničene,
     

  • kako bismo Vas izvijestili o sezonskim popustima i aktualnim akcijama,
        

  • kako bismo Vas izvijestili o posebnim akcijama rezerviranim za naše članove,
        

  • kako bismo Vas izvijestili o najtraženijim modelima u ponudi Mona web     shop-a ,     

  • kako bismo Vam dostavili korisne informacije vezane za Mona web shop.
        

  • u svrhe izravnog marketinga kreiranjem personaliziranih oglasa putem marketinških kolačića.
     

Ovisno o svrsi, možemo prikupljati i obrađivati Vaše sljedeće kategorije osobnih podataka:

  • osnovni podaci (kao što su ime i prezime, OIB, spol, datum rođenja); -          

  • kontaktni podaci (kao što su adresa, adresa e-pošte, broj telefona / faksa,);

  • bankovni podaci (kao što su broj računa, IBAN, banka);

  • podaci     u vezi s robom / uslugom koja se naručuje;
        

  • osobni     podaci prikupljeni putem kolačića (u skladu s Uporabom kolačića ).
     

Vaši prikupljeni podaci bit će dostupni djelatnicima Mona online shop-a kao i drugim osobama ako je to nužno radi izvršavanja svrhe u koju su podaci prikupljeni. Ako Vas zanima tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo Vas pročitajte rubriku „Primatelji osobnih podataka.“

Vaše osobne podatke možemo prikupljati na nekom od sljedećih temelja:

  1. jer je obrada nužna za izvršavanje ugovora odnosno kako bi se poduzele     radnje na Vaš zahtjev prije sklapanja Ugovora (npr. u svrhu registracije korisnika, isporuke robe, povrata robe ili uplaćenih sredstava i slično);
        

  2. radi poštivanja pravnih obveza voditelja obrade (npr. u svrhu omogućavanja podnošenja reklamacije, zamjene robe u sklopu jamstva i slično);
        

  3. za potrebe legitimnih interesa voditelja obrade (npr. u svrhu praćenja i unapređenja poslovanja, zaštite osoba i imovine i slično);
        

  4. na temelju Vaše suglasnosti kada se obrada ne vrši ni na jednom od naprijed navedenih temelja (npr. u marketinške svrhe).
     

 Ako Vaše podatke ne obrađujemo ni na jednom drugom temelju, za obradu ćemo zatražiti Vašu suglasnost.

Podatke obrađujemo ako za to imamo Vašu suglasnost.

Na primjer, u slučaju kupnje, davanje traženih osobnih podataka nužno je za sklapanje ugovora kako bi Mona online shop mogao dostaviti/pružiti traženu robu i time izvršiti svoju ugovornu obvezu. Ako ne date tražene podatke Mona online shop-u, vjerojatno je da Mona online shop neće moći procesirati Vašu narudžbu i dostaviti Vam naručenu robu.

Kod kupnji u webshopu svi naprijed navedeni podaci nisu nužni, već je potrebno da nam date svoje ime i prezime, e-adresu (za potvrdu narudžbe) i adresu dostave (za isporuku Vaše narudžbe), te telefonski kontakt (radi mogućnosti kontaktiranja prilikom dostave narudžbe). Ovisno o načinu plaćanja, možemo obrađivati i Vaše bankovne podatke. Ako nam ne date ove minimalno navedene podatke, izvršenje kupnje putem webshopa neće biti moguće te Mona online shop neće biti u mogućnosti prihvatiti i procesirati Vašu narudžbu.

Također, ako ne date tražene podatke prilikom postavljanja upita ili zahtjeva koji su nužni kako bi Mona online shop izvršio svoje ugovorne obveze odnosno odgovorio na Vaš upit ili zahtjev, Mona online shop možda neće moći postupiti na način kako ste zatražili, to jest omogućiti Vam kupnju željenog proizvoda odnosno postupiti u skladu s Vašim upitom ili zahtjevom.

Kada Mona online shop-u date informaciju o Vašoj dobi i spolu, Mona online shop će navedene podatke obrađivati kako bi filtrirao sadržaj koji je prilagođen Vašim interesima, to jest kako bi Vam ponudio svoje proizvode za koje je utvrđeno da ih preferiraju slični korisnici, to jest korisnici istog spola i iste dobne skupine kao što ste Vi, a sve kako bismo Vam olakšali pretraživanje naše ponude. Mona online shop će koristiti Vaše podatke za ovakve ponude samo ako ste za to dali svoj pristanak.

Mona Online Shop može obrađivati Vaše osobne podatke jer je to nužno za sklapanje i izvršenje ugovora i ispunjenje ugovornih obveza (ugovorna obveza Mona online shop-a kao voditelja obrade) te kako bi Mona online shop mogao poštivati i izvršavati svoje pravne obveze (zakonska obveza Mona online shop-a kao voditelja obrade). Također, određene podatke Mona online shop je obvezan obrađivati jer to propisuju mjerodavni propisi. Ako određene tražene podatke ne date Mona online shop-u, Mona online shop možda neće biti u mogućnosti s Vama zasnovati ugovorni odnos odnosno omogućiti Vam ostvarivanje prava i pružiti Vam usluge. Kada Mona online shop obrađuje podatke na temelju suglasnosti, te podatke niste dužni dati, ali Vam tada Mona online shop možda neće moći pružiti prava ili usluge na koja se odnosi navedena suglasnost.

ONLINE PLAĆANJE U MONA WEBSHOPU 

Podaci Vaših kreditnih i debitnih kartica, koje unosite pri plaćanju u našem webshopu, ne zaprimaju se i ne obrađuju u našim sustavima. Obrada se odvija u sustavima i tehničkoj i zakonskoj odgovornosti našeg partnera za online naplatu, a mi dobivamo podatke o statusu transakcije.

WSPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u WSPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima WsPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima

DOSTAVA PROIZVODA NARUČENIH U WEBSHOPU

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke, mail adresu i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, dijelimo s našim partnerima za logistiku (kao što su Overseas Trade Co Ltd. d.o.o.) kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki.

 KOLAČIĆI I WEB ANALITIKA

Na našem web mjestu upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo.

Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga.

Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala bez Vaše prethodne suglasnosti.

Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics (pružatelj usluge Google LLC, SAD). Sukladno ugovoru s nama i svom članstvu u "Privacy shield" programu suradnje između EU i SAD Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i poduzima odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite.  

Mona online shop može koristiti kolačiće („marketinški kolačići“) i za potrebe izravnog marketinga radi kreiranja personaliziranih oglasa ako ste za to dali svoju izričitu suglasnost.

Više o prikupljanju i obradi Vaših osobnih podataka putem kolačića pogledajte u dokumentu Politika kolačića

REGISTRACIJA I OTVARANJE PROFILA

Mona online shop Vam omogućuje da se registrirate na njegovoj web stranici i otvorite svoj profil. Putem svog profila možete vršiti online kupnju kao i ostvarivati druge pogodnosti.

Za registraciju i otvaranje profila su potrebni sljedeći osobni podaci: Ime i prezime, e-mail adresa, spol, broj telefona, adresa i mjesto prebivališta, datum rođenja i lozinka. 

Vlasnik profila može unijeti često korištene adrese ako to želi, kao i podatke potrebne za korištenje popusta u webshopu. Ovi podaci (osim lozinke) i povijest narudžbi u Vašem profilu, dostupni su djelatnicima Mona online shop-a te drugim osobama kada je to nužno za ispunjenje svrha obrade. Ako Vas interesira tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo Vas pročitajte rubriku „Primatelji osobnih podataka.“

Ako imate profil na nekoj od društvenih mreža Facebook, Google ili Twitter, možete povezati te profile sa Mona profilom kako biste olakšali i ubrzali postupke prijave. Mona online shop nema pristup Vašim profilima i lozinkama na tim društvenim mrežama, niti s pružateljima tih društvenih mreža dijelimo Vaše osobne podatke pohranjene kod nas. -

Vaš Mona online shop profil dostupan je s interneta samo nakon prijave na Mona online shop web mjesto s točnim prijavnim podacima, tj. adresom registracije i lozinkom ili s nekim od povezanih profila društvenih mreža - zato molimo da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke. Preporučamo da prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirate velika i mala slova te brojeve te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou).

MONA NEWSLETTER I UPORABA OSOBNIH PODATAKA ZA MARKETING

Vaše podatke koristimo samo za vlastiti marketing, Kako biste se prijavili za naš newsletter dovoljno je samo dati adresu e-pošte na koju želite primati newsletter. U svakom se trenutku možete odjaviti s newslettera sukladno uputama koje ćete dobiti e-poštom nakon prijave, kao i u svakom newsletteru. Također, možete se prijaviti na primanje novosti i pogodnosti preko SMS ili Viber poruka u kojem slučaju ste obvezni dati samo Vaš broj telefona. Ako prilikom prijave na newsletter odaberete opciju da želite primati poruke koje su više prilagođene Vašim interesima te nam u tu svrhu date podatak o Vašem spolu i dobi, Mona online shop će navedene podatke obrađivati kako bi filtrirao sadržaj koji je prilagođen Vašim interesima, to jest kako bi Vam ponudio svoje proizvode za koje je utvrđeno da ih preferiraju slični korisnici, to jest korisnici istog spola i iste dobne skupine kao što ste Vi, a sve kako bismo Vam olakšali pretraživanje naše ponude. Mona online shop će koristiti Vaše podatke za ovakve ponude samo ako ste za to dali svoj pristanak.

Mona online shop može prikupljati Vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga radi kreiranja personaliziranih oglasa namijenjenih upravo Vama korištenjem marketinških kolačića ako ste za to dali svoju izričitu suglasnost. Više o marketinškim kolačićima možete vidjeti u dokumentu Uporaba kolačića.

 PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke možemo dijeliti sljedećim kategorijama primatelja podataka:

  • Dostavne službe, špediteri, poštanske službe
     
  • IT partneri u okviru podrške i održavanja softwarea
     
  • Davatelji softverskih usluga u oblaku
     
  • Davatelji usluga naplate i banke
     
  • Ovlašteno osoblje u Mona d.o.o. i drugom povezanim licima sa Modnom kućom Mona
     
  • Dobavljači i izvođači radova, poslovni partneri
     
  • nadležna državna tijela (kao što su Porezna uprava, Fina, sudovi, upravna tijela i sl.)
     
  • treće osobe u odnosu na koje postoji zakonska obveza davanja osobnih podataka

Ovisno o namjenama za koje obrađujemo Vaše osobne podatke možemo podijeliti u sljedeće kategorije:

a) Unutar Mona online shop-a:

• naše ovlašteno osoblje

• naše podružnice i povezana društva

• članovi naše ovlaštene prodajne i servisne mreže s kojima ste bili u kontaktu

b) Naši poslovni partneri: od njih zahtijevamo da uvijek budu u skladu s primjenjivim zakonima, pravilima zaštite osobnih podataka i da posvećuju iznimnu pozornost povjerljivosti vaših osobnih podataka

• agencije za oglašavanje, marketinške i PR agencije i pružatelji usluga (npr., Google, Facebook) za slanje e-pošte; samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namjene remarketinga, adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Google AdWords; identifikacijski podatak o kolačiću za namjene analiziranja u programu Google Analytics; Facebook – samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) za namjene remarketinga; adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Facebook Custom Audiences): koji nam pomažu provoditi i analizirati učinkovitost naših kampanja i promotivnih aktivnosti

• dostava pošiljki: radi dostave pošiljki Vaše podatke možemo dijeliti s poslovnim partnerima za logistiku koji pružaju usluge isporuke pojedinačnih pošiljki (kao što je Overseas Trade Co Ltd. d.o.o. i drugi eventualni partneri u budućnosti).

• poslovni partneri: na primjer, povjerljive tvrtke koje mogu upotrebljavati vaše osobne podatke kako bi vam pružile usluge i/ili proizvode koje ste zatražili ili dostavile marketinški materijal (pod uvjetom da ste pristali primati takvu vrstu materijala) kao i tvrtke koje pružaju Mona online shop programske podršku i pružanje usluga računalne opreme te održavanje internetske stranice i prodavaonice. Poslovni partneri uključuju društva Mona d.o.o.,Beograd,  NB Soft Beograd d.o.o. , WSPay CSTI Group d.o.o , ASW inženjering d.o.o kao i bilo koji drugi poslovni partner Mona online shop-a u budućnosti.

c) Ostale treće strane:

• kada to zahtijeva zakon ili je zakonski potrebno radi zaštite tvrtke Modna kuća Mona d.o.o.

• poštivanje zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.

• provjere ili kontrole sukladnosti s pravilima i ugovorima Modna kuće Mona d.o.o.

• zaštita prava, imovine ili sigurnosti tvrtke Modna kuće Mona d.o.o. i/ili njenih klijenata

• u vezi s korporativnim transakcijama: u okviru prijenosa ili prodaje cjelokupnog ili dijela poslovanja ili na neki drugi način u vezi sa spajanjem, konsolidacijom, promjenama u kontroli, reorganizacijom ili likvidacijom cjelokupnog ili dijela poslovanja tvrtke Modna kuća Mona d.o.o.

Prilikom obrade tvojih osobnih podataka Mona online shop može Vaše osobne podatke iznositi u inozemstvo društvima Mona d.o.o grupe kao i trećim osobama (npr. svojim poslovnim partnerima). Ako se Vaši podaci iznose u inozemstvo na primatelja koji se ne nalazi unutar Europskog gospodarskog prostora odnosno u odnosu na kojeg Europska Komisija nije donijela odluku o postojanju adekvatne razine zaštite, a niti postoji drugi valjani temelj prijenosa osobnih podataka propisan GDPR-om, Mona online shop će pristupiti sklapanju odgovarajućih ugovora (kao što su standardne ugovorne klauzule Europske unije) kojim će osigurati da primatelj podataka poduzme sve mjere zaštite propisane pravom Europske unije. Mona online shop će poduzeti i sve druge potrebne mjere. Ako želite saznati više o mjerama zaštite Vaših osobnih podataka prilikom prijenosa u inozemstvo, slobodno nas kontaktiraj na online@mona.hr

RAZDOBLJE U KOJEM SE OSOBNI PODACI POHRANJUJU

Mona online shop pohranjuje Vaše osobne podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, to jest do trenutka do kada je Vaša registracija aktivna. Nakon što deaktivirate svoju registraciju (odjavite svoj profil na web stranici, odjavite se sa newslettera i sl.), Mona online shop će još daljnjih šest mjeseci nakon deregistracije čuvati Vaše osobne podatke kako bi se u tom razdoblju riješile eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja.

Mona online shop je Vaše osobne podatke uvijek ovlašten čuvati u skladu sa zastarnim rokovima propisanim mjerodavnim propisima.

U slučaju pokretanja postupka pred nadležnim tijelima, osobni podaci čuvat će se sve do pravomoćnog okončanja postupka, a u slučaju ulaganja izvanrednih pravnih lijekova i drugih pravnih sredstava, sve do konačnog dovršetka svih postupaka kao i eventualnih ovršnih postupaka pokrenutih radi izvršenja donesenih odluka.

U slučaju postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva ili interesa, podaci se čuvaju ovisno o okolnostima svakog pojedinog slučaja u skladu s rokovima iz posebnih propisa.

Ako to zahtijevaju primjenjivi propisi, Mona online shop Vaše podatke može čuvati i duže, u skladu s propisanim rokom čuvanja podataka.

Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo učinkovito i trajno ili ih anonimiziramo, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

 ZAŠTITA PODATAKA


Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka

Naši ugovorni suradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati Vaše osobne podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera

Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja

Dostavna služba koju koristimo ima pristup samo onim informacijama koje su potrebne za dostavu naručenih paketa

PRAVA ISPITANIKA

Vezano na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka, imate sljedeća prava koja smo Vam dužni osigurati:

  • Pravo na pristup
     
  • Pravo na ispravak
     
  • Pravo na brisanje
     
  • Pravo na ograničenje obrade
     
  • Prenosivost podataka
     
  • Pravo na prigovor
     
  • Pravo na prenosivost podataka
     
  • Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

 

Pravo na povlačenje suglasnosti

Imate pravo dobiti od nas potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka (kao i svim drugim informacijama u skladu s primjenjivim propisima). Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Imate pravo ishoditi od nas ispravak, brisanje ili ograničenje obrade, bez nepotrebnog odgađanja, osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave. Također, imate pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka koje Mona online shop obrađuje.

Imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas. Možete se usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka za svrhe izravnog marketinga i protiviti se automatskoj obradi, uključujući stvaranju profila.

 Suglasnost za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj suglasnosti prije nego što je ona povučena. Ako želite povući svoju suglasnost,  molimo Vas da se obratite našoj osobi za kontakt zaduženoj za pitanja o zaštiti podataka (pogledajte u odlomku niže Kontakti).

Također imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu

KONTAKTI: KAKO MOŽETE OSTVARIVATI SVOJA PRAVA

Za osnovne informacije ili za ostvarivanje svojih prava možete kontaktirati našu korisničku podršku mailom na online@mona.hr ili telefonom: +385 1 7988 325 

Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.